gratis LIVE webinar

VR voor chronische pijn: synergie tussen cognitieve en bewegingstherapie

Hosted by
Reducept
December 7th | 16:00 CET | Show in my timezone

Broadcast has ended. You may watch the replay!

logo


De opkomst van digitale therapieën en virtual reality-therapieën blijft voor professionals in de

gezondheidszorg nauwelijks ongezien. Het wordt steeds duidelijker dat het gebruik van deze hulpmiddelen in de medische praktijk de betrokkenheid van de patiënt vergroot en de behandelingsresultaten verbetert.


Chronische pijn is een van de aandoeningen die het meest kan profiteren van digitale therapieën. Leer samen met de marktleiders Reducept en inMotion VR wat de belangrijkste benaderingen zijn bij de behandeling van chronische pijn met VR-tools en hoe ze elkaar kunnen aanvullen.




Leer met Kiki & Louis:

Wat is DTx en VRx?

Leer meer over de opkomende markt van digitale therapieën, waarom het een go-to oplossing wordt voor de behandeling van chronische pijn, en hoe VR-therapie werkt.

VR cognitieve training voor chronische pijn

Ontdek met Reducept hoe, op bewijs gebaseerde, hersentraining patiënten kan helpen pijn te verminderen door het "af te leren" en hoe VR de resultaten kan versterken.

VR bewegingstherapie voor chronische pijn

Ontdek met inMotion VR hoe de kracht van VR en beweging een boost kan geven aan fysieke revalidatie, pijnverlichting en het behandelen van lichamelijke angststoornissen.

Is er synergie tussen cognitieve en bewegingstherapie?

Ontdek hoe bewegingsinterventies en cognitieve interventies gebaseerd op het biopsychosociale model complementair aan elkaar kunnen zijn voor de behandeling van chronische pijn.

about

Over Louis Zantema

Louis Zantema is een expert op het gebied van psychologie en pijn. Hij vindt dat iedereen

een leven verdient waarin niet de pijn overheerst. Hij heeft eerder samengewerkt met toonaangevende klinieken en is door het Koninklijk Huis en de Verenigde Naties onderscheiden voor de ontwikkeling van een nieuwe therapie voor pijnverlichting.


Louis is ondernemer en oprichter van Reducept en vader van drie. Zijn kennis en ervaring

als mens en professional is gebundeld in dit praktische boek voor mensen met langdurige

pijnklachten. Louis heeft een Master in Klinische Psychologie van de Rijksuniversiteit

Groningen en is begonnen als GZ-psycholoog werkzaam.


Meer over Louis Zantema

about

Over Kiki Coppelmans


Kiki Coppelmans is Psychosomatisch Fysiotherapeut en praktijkeigenaar Ki2Move, met 20 jaar ervaring in de particuliere praktijk.


Zij is betrokken bij diverse landelijke initiatieven op het gebied van integratie van sport en bewegen in het sociale domein. Haar kernexpertise bestaat uit het behandelen van patiënten die in hun dagelijkse activiteiten belemmerd worden door herstelbelemmerende gedachten en angsten en onverklaarde (pijn)klachten.


Als mede-oprichter van inMotion VR (2015) is Kiki een pionier geworden in het toepassen van VR in de fysiotherapie. Samen met haar team creëerde ze Corpus VR, een immersief VR- revalidatie platform dat zorg en training op afstand mogelijk maakt op een gepersonaliseerd patiëntniveau. Samen met gerenommeerde revalidatie klinieken in NL en België wordt ontwikkeld om zo bewezen methoden om te zetten in VR.


Meer over Kiki Coppelmans

December
7
Tuesday
December 7th
16:00 CET